Кандидатът на БСП за Брезово Радньо Манолов: Държа на думата си, отговорен съм пред работата и пред хората.

Окт 18, 2015 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 992

В началото на мандата през 2011година заварихме общината с 350 000 лева непокрити задължения поради липса на средства, а днес имаме 450 000 лева налични по сметки без задължения

„Аз съм човек, който работи в тази община повече от 40 години – започнал съм като инженер, бил съм директор на предприятие, в последните четири години съм кмет на община Брезово. В началото  на мандата през 2011година заварихме общината с 350 000 лева непокрити задължения поради липса на средства, а днес имаме 450 000 лева налични по сметки без задължения“, това даде като своеобразен отчет пред близо 100 млади семейства кандидатът за кмет на община Брезово от БСП Радньо Манолов. В откровен разговор за проблемите пред младите в общината, той разкри и част от заварените проблеми преди четири години и начините, по които те са отстранени, за да може да се развива общината, да печели проекти и да ги реализира. „Община Брезово работи по реализацията на множество проекти за  развитието на инфраструктурата, образованието, културата и туризма.

През последните години бяха реализирани редица проекти, от които се облагородиха парковете, читалищата, детските градини и училищата. В селата се инвестира в направата на улици и тротоари“, изреди Радньо Манолов.

Манолов е на мнение, че за малка община като Брезово е важно да се оптимизират разходите и да се намират начини за справяне с наболелите проблеми. „Затова и реализирахме проекта за „Подобряване на енергийната ефективност“ в община Брезово, чрез изграждане на фотоволтаична инсталация, на стойност 1 014 832 лв. по Програмата за развитие на селските райони 2007–2013г. За нуждите на домашния социален патронаж бяха доставени три нови автомобила, на стойност 61 350 лв. В съвместни проекти на МИГ „Брезово и Братя Даскалови“ и общината, за подобряване на селата  усвоихме  над  2 милиона лева от ДФ „Земеделие“. И това е само малка част от проектите, с които се гордеем“, каза още той.

Младите хората, които присъстваха на срещата, бяха категорични, че най-голямата положителна промяна са ремонтите на училищата и детските градини, както и отварянето на нови работни места в общината, което е и реалният начин те да останат да живеят в нея.

„Държа на думата си, отговорен съм пред работата и пред хората.  Аз гарантирам за честността, за яснотата при управлението. Трябва да  запазим  тази тенденция на работа по проектите, защото пък от друга страна  това е най- добрият начин да се допълва бюджета на общината и жителите да са доволни от начина на живот, от инфраструктурата- социална, образователна и техническа, от благоустройството на населените места“, заключи Радньо Манолов.