Европейски избори 2019: Кандидатите за евродепутати от БСП за България ще вземат участие в отбелязването на 9-ти май в София, Силистра, Шумен, Варна, Ловеч, Пловдив, Стара Загора /Focus

София-град

В 9.00 часа, на Паметника на Незнайния воин в София, председателят на БСП Корнелия Нинова ще вземе участие в отбелязването на 9-ти май. В 10:00 часа тя ще бъде пред президентството за тържествената церемония за издигане на знамето на Европа.

От 10.00 часа кандидатите за евродепутати Цветелина Пенкова и Мариела Модева и депутати от ПГ на "БСП за България" ще се включат в поднасянето на венци и цветя пред Паметника на Съветската армия.

София-област

В 18:00 часа, в читалището в гр. Ботевград, проф. Мариела Модева ще се срещне с граждани.

Силистра

В 9:30 в центъра на с. Професор Иширково, общ. Силистра, Елена Йончева ще се срещне с обществеността.

Шумен

В 11:00 часа, в Областния предизборен щаб на БСП в гр. Шумен, Елена Йончева и Петър Витанов ще дадат пресконференция. В 12:00 часа Йончева ще посети предприятието "Алкомед" в града. В 14:00 часа, в Археологическия музей в гр. Велики Преслав, Елена Йончева и Иво Христов ще проведат среща-разговор на тема "България в ЕС - вчера, днес и утре". В 17:30 часа, в гр. Шумен, Елена Йончева и Христов ще вземат участие в шествието "Безсмъртен полк" и ще посетят митинг-концерта на Руски паметник. 

В 14:30 часа, в читалището на гр. Каспичан, Петър Витанов ще се срещне с граждани.  В 17:30 часа, в читалището в гр. Нови Пазар той ще се срещне с граждани. 

Варна

В 17:30 часа, в гр. Вълчи дол, в залата на читалището, Крум Дончев и д-р Десислав Тасков ще се срещнат с граждани. В 19:00 часа, в зала 1 на Общината в гр. Суворово, те ще се срещнат с обществеността.

Ловеч

В 10:30 часа в гр. Тетевен Момчил Неков ще поднесе цветя на Паметника на загиналите във войните пред историческия музей в гр. Тетевен. В 11:00 часа той ще поднесе цветя и на Паметника на антифашистите в града. В 14:00 часа, в читалището в гр. Априлци, Неков ще се срещне с граждани. В 17:00 часа, в читалището в гр. Угърчин, той ще вземе участие в честванията по повод 9-ти май.

В 19:30 часа в читалището в гр. Лесидрен Неков ще се срещне с обществеността

Пловдив

В 11:30 часа, на Руските гробища, Тодор Стоилов ще поднесе венци и цветя.

В 13:30 часа, в гр. Пловдив на Паметника Альоша, Валери Жаблянов ще вземе участие в отбелязването на 9-ти май.

Стара Загора

В 18:00 часа в гр. Стара Загора Иван Кръстев ще вземе участие в шествието от Паметника на съветския войн до парк "Аязмото".

 

Благоевград

В 11:00 часа в гр. Разлог проф. Румен Гечев ще вземе участие в шествието по случай 9-ти май. В 12:00 часа той ще положи цветя пред паметника на Никола Парапунов в града. В 13:30 часа проф. Гечев ще положи цветя пред паметника на Владимир Поптомов в гр. Белица.  В 14:00 часа той ще посети историческия музей в града и ще се срещне с граждани.