Ченчев от Пловдив: БСП остана единствената алтернатива на задкулисната държава и сглобката

05.02.2024 г.

 „БСП остана единствената алтернатива на задкулисната държава и на сглобката. Ние не влязохме в договорки, не предадохме избирателите си и продължихме да отстояваме принципно и последователно политиките си за хората. Подкрепата ви за тях показва, че сме на прав път”.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Иван Ченчев в разговор със социалисти от партийната организация в пловдивския район „Източен”.

Заедно с него в дискусията по актуалните политически и обществени въпроси се включиха народният представител от „БСП за България” Иван Петков и председателят на градската организация на БСП Калин Милчев.

Социалистите в Града под тепетата бяха категорични, че няма да допуснат заличаване на историческата памет и демонтирането на един от символите на Пловдив – паметника „Альоша”. Историята е градена от времето, трябва да я пазим и помним уроците ѝ, паметници никъде по света не се бутат, коментираха членове и симпатизанти на БСП.

По време на срещата социалистите коментираха и организационни въпроси с оглед на предстоящите избори за Европейски парламент, заставайки на позицията, че там трябва да отидат активни хора, които ще могат да защитават и отстояват българските интереси.