Кристиан Вигенин с подкрепа за социалистите в Пловдив

Нашите кандидати за кмет на Пловдив арх. Костадин Палазов и за район Източен Димитър Джевизов имат решения за квартала, от който управляващите досега абдикират, посочи зам.-председателят на БСП

"Нашите кандидати за кмет на Пловдив арх. Костадин Палазов и за район "Източен" Димитър Джевизов имат решения за справяне с основни проблеми на квартала, от които досегашните управляващи години наред абдикират". Това заяви в Пловдив зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин, който пристигна, за да подкрепи кандидатите на социалистите за местна власт.

Заедно с арх Палазов, Димитър Джевизов, с водача на листата с за общински съветници на „БСП за България“ Калин Милчев и с народния представител и местен лидер на БСП Иван Петков, той посети най-проблемния квартал в Пловдив „Столипиново“. Социалистите проведоха множество разговори "лице в лице" с жители на най-голямата малцинствена махала на Балканите.

Кандидатът за кмет на район "Източен" Димитър Джевизов очерта проблеми, нерешавани с години и показа фрапиращи условия за живот в квартала. Течаща канализация от избените помещения на панелните блокове и камари битови отпадъци, несъбирани с месеци, бяха едни от най-честите проблеми, посочени от жителите на "Столипиново".

Има жилищни блокове, в които няма течаща вода и това положение е от десетилетия, а сме 21 век, разказаха хората. Социалистите бяха при хората на място и се увериха с очите си как в голяма част от общинските блокове мазетата са неизползваеми, тъй като в тях извира обратна вода, която излиза на улицата и  образува постоянен поток, известен сред местните като „река Соколица“.

Положението в квартала крие огромен риск от екологична и здравна криза, алармираха отново Иван Петков, арх. Палазов, Димитър Джевизов и Калин Милчев.

Кандидатите на БСП за местна власт власт бяха категорични: "Видимо е, че управляващите досега по никакъв начин не са решавали проблемите на гражданите в квартала. Хората тук единствено биват търсени и лъгани по време на избори, а после всичко обещано се забравя до следващите местни избори. Ще променим това".

Кандидатът за кмет на района Димитър Джевизиов и кандидатът за кмет на Община Пловдив арх. Костадин Палазов предложиха свои конкретни виждания за справяне с проблемите на столипиновци, а хората споделиха, че виждат надежда в кандидатите от листата с №1.