Станислав Стоенчев: БСП ще сменим управлението, което стовари върху хората в Сопот непосилни данъци

19.10.2023

„Ще променим Сопот – БСП ще върне социалната община на мястото на сегашното управление, което стовари върху сопотненци непосилно високи данъци. Имаме ясна финансова политика, която да реши проблемите на хората, така че те да получават нормални административни услуги и плащат справедливи, по-ниски такси и данъци”.

Това заяви на срещи с жители на общината кандидатът на Местна коалиция „БСП за България” Станислав Стоенчев.

Той бе категоричен, че Сопот се нуждае от кмет, който създава условия хората да живеят по-добре, а не да ги преследва. „Досегашният кмет обаче, не само, че вдигна данъците, но и даде на съдия-изпълнител 600 наши съграждани, които не са в състояние да плащат”, реагира социалистът.

По думите му вторият сериозен проблем, за който са необходими действия и решения е инфраструктурата: „Тя е под критичния минимум като състояние. Не са използвани абсолютно никакви възможности за участие в държавни и европейски проекти”, посочи Стоенчев.

„Сопот има изключителен потенциал да бъде притегателен туристически и културен център – така, както беше допреди 8 години. Това е градът на патриарха на българската литература Иван Вазов. Този потенциал на Сопот обаче не е развит по никакъв начин от досегашното управление, посочи още кандидатът на Местна коалиция „БСП за България”, като подчерта, че екипът му има ясни решения за това.