"БСП за България“ откри предизборната си кампанията под мотото „Повече за Пловдив!“

Корнелия Нинова: Кандидатът на БСП е тази промяна, която всички жадуваме и днес имаме възможност да я осъществим

Арх. Костадин Палазов: Вярвам, че на 29 октомври ще покажем кой е номер 1

Иван Петков: На тези избори в Пловдив БСП застава пред хората с чисто лице и без олигархически зависимости

„БСП за България“ откри предизборната си кампанията за града под тепетата с мотото „Повече за Пловдив!“. Събитието се състоя в понеделник, 2 октомври, в емблематичната зала "Съединение" на Регионалния исторически музей. На него присъстваха граждани, членове и симпатизанти на партията. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати поздравителен адрес до кандидатите, който прочете заместник-председателят на партията Атанас Зафиров.

„Моделът „ГЕРБ“ трябва да бъде премахнат. Политическите еднодневки се провалиха с тази задача. Днес тя пак се пада на нас. Кандидатите на БСП са тази промяна, която всички жадуваме и днес имаме възможност да я осъществим“, написа Нинова. Тя определи кандидата на БСП за кмет на Пловдив – арх. Костадин Палазов, като доказан професионалист, почтен и смислен човек – носител на различната политика за Пловдив. По думите ѝ той олицетворява онова, което отличава БСП от другите.

„Ние градим. Ние правим политика за хората. Ние мислим как да живеят младите семейства, възрастните хора, как всеки един човек да получи шанс за развитие“, изтъкна председателят на БСП.

Арх. Палазов представи кандидатите за кметове на шестте района: Минка Сърнешка - за „Централен“, проф. Христо Бозуков – за „Южен“, адв. Наум Китанов – за „Западен“, Димитър Джевизов – за „Източен“, Анелия Кирова – за „Тракия“ и младия юрист Мартин Стойчев – за „Северен“.

Водачът на листата инж. Калин Милчев представи всички 45 кандидати за общински съветници. Сред тях са експерти по бюджет и финанси, икономика, инвестиции, градоустройство, инженери, проектанти, европейски проекти, местна политика и други.

Арх. Палазов заяви, че екипът му ще работи за смяна на модела „ГЕРБ“ и акцентира върху най-важните приоритети в програмата на БСП за управление на града: нови общински детски градини, решаване на транспортния проблем, ред в обществените поръчки и стриктно планиране на ремонтите.

„За успешна кампания са необходими три основни фактора. Първият – добри кандидати. Ето ги пред вас. На второ място, това е добрата програма – имаме я. И третото е мъничко късмет. Този път съдбата ни го поднесе с №1 в бюлетината. Нашите кандидати са носители на така жадуваната промяна. Аз съм сигурен, че пловдивчани виждат пътят, по който върви БСП и го оценяват“, коментира Атанас Зафиров.

Председателят на Градския съвет Иван Петков се върна назад във времето, когато преди 8 години бе кандидат за общински съветник и влезе в историята на местния парламент като най-младия в него.

„Днес съм горд, че на тези избори в Пловдив БСП застава пред хората с чисто лице и без олигархически зависимости“, каза депутатът от 16 МИР и градски лидер на социалистите.

Вярвам, че на 29 октомври ще бъдем победителите и ще покажем кой е номер 1, заяви кандидатът за кмет арх. Костадин Палазов.