Арх. Костадин Палазов, БСП: Наследството на ГЕРБ в Пловдив е тотален хаос

02.10.2023

"Наследството в управлението е тотален хаос. Това може да се види навсякъде като се мине по улиците. Виждаме разкопани кръстовища, които стоят така в продължение на месеци, а някои и с години. Ремонтите продължават много дълго". Това заяви кандидатът за кмет на Пловдив от БСП арх. Костадин Палазов в предаването "На фокус" на Нова телевизия.

По думите му разкопаването на целия град е заради липсата на стратегия кога да се започне даден ремонт и за колко да се приключи. „Не се използва потенциала на пловдивски фирми, а само на няколко приближени, които печелят обществените поръчки. Но те нямат потенциала да свършат тази работа в кратки срокове. Отделно не се използва нощния труд поради финансови причини. Това затруднява много пловдивчани“, добави той.

„Като архитект аз обичам да съграждам, а не да руша. Уважавам историята такава, каквато е. За мен Альоша е един от символите на Пловдив и той е съизмерим със своето време, дава отпечатък на една жестока епоха, която е завършила с победа на Червената армия. Едно демонтиране за мен е кощунствено“, каза в заключение арх. Костадин Палазов.