Манол Генов: БСП поема ангажимент за ускорено залесяване и рекултивация на унищожени земеделски територии

Мар 17, 2023 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 610

Социалистите в Садово имат рецепта как се печелят избори - с работа и честен диалог с хората

„Община Садово не е само в центъра на Южна България, тя е в центъра на всеки отговор как се печелят избори и как се отстоява всяка победа. Тук не помнят откога друга партия, освен БСП, да е печелила избори.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Плодвид-област Манол Генов на среща със съмишленици и граждани в Садово. 

„Земеделието е в сърцето на садовския регион десетилетия наред, това е поминък, бизнес и смисъл за хората, но държавата все повече е длъжник, като политика и грижи в този сектор“, каза г-н Генов на срещата. Той подчерта, че в своята платформа БСП има специални фокуси в тази посока: системна подкрепа за зеленчукопроизводството, овощарството и животновъдството. „Крайно време е държавата решително да вземе мерки по възстановяване на магистралната преносна врежа на „Напоителни системи“ ЕАД. Точно Садово е мястото, където най-много приляга да поемем ангажимент как ще отстояваме да има действащи държавни гаранционни схеми за управление на риска при неблагоприятни климатични условия за земеделските стопани, каквито са градушките и наводненията“, каза още той.

Водачът на листат на „БСП за България“ за Пловдивска област подчерта специално и ангажимента на партията да има ускорено залесяване и рекултивация на унищожени земеделски и горски територии, както и забрана  износа на дърва за огрев от държавните гори и държавна политика за контрол върху санитарната и промишлена сеч и залесителни програми и дейности.

„Модел на проблемите на малките общини в сектора на обществения транспорт е община Садово и затова тук е мястото да заявим ангажимента на БСП за управление и на този сектор“, каза още Генов. „Увеличаване размера на субсидиите на междуселищния транспорт в малките общини, отдалечените и трудно достъпните населени места и налагане на  единна транспортна политика за качествена транспортната инфраструктура и въвеждане на обща, балансирана тарифна политика за различните видове транспорт - все приоритети, които трябва да постигнем и тогава удовлетворените ще бъдат десетки и стотици хиляди хора из цялата страна“, обеща още Генов.

На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители от листата на “БСП за България“, Манол Манолов и Георги Маринчешки, които активно се включиха в дебата за акцентите в кампанията.