"БСП за България" откри предизборната си кампания в Пловдив-град и областта

Мар 10, 2023 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 880

10.03.2023 г.

Социалистите в града под тепетата откриха своята предизборна кампания в Градска художествена галерия - Изложбена зала “2019”. По традиция събитието беше съвместно за листите за 16 и 17 МИР.

На официална церемония по представяне на двете листи за Пловдив-град и Пловдив-област се събраха официални гости и съмишленици от Пловдив и региона. След кратка информация за кандидатите в листите водачите Иван Петков (16 МИР) и Манол Генов (17 МИР) приветстваха присъстващите с добре дошли и им благодариха за подкрепата за поредните предсрочни избори.

От пловдивските социалисти слово произнесе представителят на коалиционния партньор  “Движение за Социален Хуманизъм” Теодора Николаева, която заяви, че българският народ се нуждае от политическа алтернатива, от смяна на текущата система с такава на социална икономика. „БСП носи промяната и именно тук, сред нас са хората, които търсят смяната на модела на управление на държавата“, допълни младата управителка на местен хотел.

Водачът на листата на БСП в Пловдив-град припомни трудните моменти през последните две години, през които е минала организацията, но подчерта, че въпреки всичко, устремени и единни, с ясно съзнание за предстоящата кампания социалистите тръгват, за да върнат мястото на БСП в Пловдив. Обърна внимание колко ангажименти на "БСП за България" бяха изпълнени в 48-ото Народно събрание и заяви приоритетите, върху които коалицията ще се съсредоточи в следващия парламент.

От своя страна водачът на листата в 17 МИР заяви: „Влизаме в тази предизборна кампания с оптимизъм, че трябва да покажем максимална партийна консолидация, да не се поддаваме на провокации и всякакви опити популистки формации да топят от електоралната ни подкрепа. Имаме малко време, но имаме отговорна, реалистична и предвидима платформа за управление. Нека „БСП за България“ под №1 в бюлетината бъде стимул за най-добрия резултат, който можем да спечелим", каза Манол Генов в речта си на церемонията.