Походът на БСП Пловдив област към 2 април тръгна от Шипка с обещание за спечелен ръст в подкрепата

04.03.2023 г.

„За социалистите от Пловдивска област връх Шипка не е само паметник за почит, а историческо мерило за това как трябва да отвоюваме достоен живот на хората в справедлива европейска държава. Затова стотици млади и зрели членове на БСП се събрахме заедно там и си обещахме много активна кампания за най-добрия резултат на 2 април.“ Това каза Манол Генов, водач на листата на 17 МИР на „БСП за България“ на връщане от историческия връх, където социалистите отдадоха почит на Трети март и героите за свободно отечество.

„Никой не ни обещава лесна кампания или гарантирана активност и подкрепа. Наша работа е да повишим доверието в БСП и да покажем, че имаме платформа с реалистични приоритети, които трябва да станат част от стабилна управленска политика на държавата след изборите на 2 април“, категоричен бе Генов и изброи акцентите от тях. 

Упорита и аргументирана политика за ръст на доходите и покупателната способност на гражданите, с която най-сетне да постигнем смъкване на инфлационните проценти, налагане на  необлагаем минимум и реформа на данъчната система при гарантиране на фискална стабилност, както и стимулиращо семействата подоходно облагане, повишаване ръста на социалните плащания и пенсиите. Това са приоритети и крайни цели, които са напълно възможни с отговорна политика, в чийто фокус е стандартът на живот, достойното заплащане и преодоляване на демографската криза в страната, коментира още водачът на листата на БСП за 17 МИР. 

В заключение Генов подчерта, че социалистите от Пловдивска област ще дадат всичко от себе си в тази кампания, за да не допуснат популистки и отцепнически леви формации да примамят автентичния вот за БСП. 

Официалното откриване на предизборната кампания „БСП за България“ престои до дни и тя ще събере на едно място енергията на двете листи на коалицията- 16 МИР и 17 МИР.