БСП регистрира листата си в 17 МИР Пловдив-област с амбиция за по-висок резултат

28.02.2023 г.

„Регистрираме листата на „БСП за България“  за 17 МИР Пловдив-област с  много оптимизъм и хъс за предизборна работа, но и с чувство на реализъм за състоянието на държавата и политическия живот в страната.  Пети поредни парламентарни избори за 24 месеца никак не са малко. Но всеки, който иска да внуши, че няма смисъл да се ходи на избори, действа умишлено във вреда на обществото и държавата“. Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в 17 МИР Пловдив - област Манол Генов. 

Той посочи, че листата на „БСП за България“ за 17 МИР е образец за това как се номинират кандидати и как се подрежда листа по всички правила, приети от партията: без натиск, без напрежение, с реална подкрепа от общинските структури и с ясното съгласие на номинираните да бъдат в листите. 

„БСП преживява предизвикателства и провокации, но точно те ни мотивират да не се предаваме, да имаме най-добрите и реалистични послания в платформата си и в кампанията“, каза водачът на листата в Пловдив-област и добави, че социалистите от 17 МИР тръгват към изборите с амбиция за повече народни представители от последните два кратки парламента и връщане на доверието към левицата.  

„Предстои трудна кампания, но сме са амбицирани за постигане на по-високи резултати.  Няма да позволим на популистки партии да отлеят от нас гласове, като е особено важно и да провокираме повече избирателна активност. Успех на всички ни! Желая успешни избори на  България“, заяви Манол Генов след официалната регистрация на кандидатите в Районната избирателна комисия.

На регистрацията присъстваха и други кандидати от листата на БСП за България за 17 МИР Пловдив-област, сред които инж. Калин Калапанков, инж. Манол Манолов, Мария Мустакова – педагог по професия, Георги Маринчешки - земеделски производител, Иван Яков – лесовъд, Георги Киков - адвокат и Димитрия Митринова - земеделски производител.  

Председателят на Областния съвет на БСП-Пловдив, д-р Емил Караиванов, спази традицията и лично присъства на регистрацията, като пожела на кандидатите активна и борбена кампания за достойно представяне на 2 април и максимално привличане на симпатизанти към избор с името на „БСП за България“.