Нинова представи социалните мерки на БСП пред социалистите в Пловдив

Nov 28, 2022 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 985

Ръководството и местните социалисти осъдиха поведението на общинските съветници, подкрепили решението за Пловдивския панаир

В продължение на три часа лидерът на БСП Корнелия Нинова и народните представители Иван Петков,  Иван Ченчев и  Борислав Гуцанов обсъждаха с членове на партията, симпатизанти и граждани  в Пловдив актуалните политически, социални, икономически и финансови въпроси пред страната. Пловдив е шестата област, в която ръководството на партията провежда срещи и разговаря с хората за проблемите, както и изслушва мнения и препоръки. По време на дискусията беше повдигната темата за бюджета за 2023 г.

Нинова представи социалната програма на БСП и внесените закони за увеличение на минималната работна заплата, на майчинството, подкрепа за енергийно бедни и преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен доход за 2021 г. Ръководството на партията получи пълна подкрепа за позициите да не се предоставя оръжие за Украйна и да не се купуват сега нови самолети F-16. Бяха изразени мнения за смесеното гласуване - да се опростят протоколите, да се прави видеозапис и други предложения, които да гарантират честността на вота. И ръководството,  и пловдивските социалисти осъдиха остро  поведението на общинските съветници, които подкрепиха решението за придобиване акциите на Пловдивския панаир от Георги Гергов.