БСП-Пловдив удостои доц. Кирчо Атанасов със званието "Съвременен народен будител"

02.11.2022 г.

Във връзка със 100-годишнината от първото честване на “Деня на будителите” градската организация на БСП-Пловдив удостои със званието “Съвременен народен будител” доц. Кирчо Атанасов за изключителния му принос и заслуги в развитието на българското образование и култура, и строежа на българския дух. Плакетът беше връчен лично от председателя на ГС на БСП и народен представител от 16 МИР Иван Петков.

Доц. Кирчо Атанасов е известен преподавател в Пловдив и дългогодишен директор на Математическата гимназия в града. Той е бил народен представител, а също и зам.-министър на образованието. Неговият принос в просветата е огромен, затова пловдивските социалисти са решили именно той да бъде удостоен с това признание.

“Съвременен народен будител” е инициатива на новото ръководство на Българската социалистическа партия в Пловдив, като стремежът на социалистите е тя да бъде ежегодна и всяка година с това признание да бъдат удостоявани бележити пловдивчани, допринесли с дейността си за развитието на българското образование и култура. С този акт се цели подрастващото поколение да пази традициите и българщината, които в съвременния свят биват пренебрегвани за сметка на чужди празници.