Пловдивските социалисти днес си избират нов лидер

23.07.2022 г.

Градската партийна конференция на БСП - Пловдив днес провежда свое заседание, на което ще бъдат избрани председател и ръководство. Форумът ще се състои в Дома на културата „Борис Христов“ от 10:00 ч. и е финалният етап от пълния цикъл отчети и избори, проведен на основание Решения 83 от 9 април 2022 г. и 84 от 11-13 май 2022 г. на Националния съвет на БСП.

Гости на заседанието са секретарят по организационните въпроси на партията Борислав Гуцанов и заместник-председателят по коалиционната политика Атанас Зафиров.

Участие в конференцията ще вземат 186 делегати, които ще гласуват за председател на пловдивската организация на социалистите, членове на Градски съвет, председател и членове на Градската контролна комисия.

До момента са номинирани да участват в битката за председател на БСП – Пловдив са 21 кандидати, сред които е и народният представител Иван Петков. Очаква се имената на новоизбраните председател и членове на ръководните органи да станат ясни в следобедните часове, коментираха организаторите.

Припомняме, че Градската конференция е последният форум от кампанията отчети и избори, като тя бе предхождана от събрания по основни партийни организации и районни структури. И в шестте района на града бяха избрани нови председатели на БСП, както следва: район Централен – Николай Иванов, Източен – Владимир Докторов, Западен – Наум Китанов, Северен – Петър Бояджиев, Южен – Екатерина Делинова и Тракия – Йохан Петков.