Кристиан Вигенин се срещна със социалисти в Пловдив

07.04.2022 г.

Заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин, заедно с народния представител от „БСП за България” Иван Петков, проведе среща със социалисти в Пловдив. На нея бяха обсъдени резултатите от работата на правителството до момента, както и сериозния принос на БСП в сферите, за които носи отговорност – социална политика, икономическо развитие, земеделие и туризъм. Обърна се внимание, че от 1 април яслите и детските градини са безплатни и минималната работната заплата се повиши на 710 лв., каквото е вече и обезщетението за втората година от майчинството.    

Социалистите подкрепиха защитаваните позиции на БСП във връзка с войната в Украйна, отказа да се изпращат оръжия и настояването да не бъде обявявана за „персона нон грата“ посланичката на Руската федерация в София. 

Към срещата се присъединиха и представители на официалното ръководство на БСП. Бяха засегнати редица проблеми във функционирането на организацията на БСП в града и необходимостта сегашното състояние на разделение да бъде преодоляно. Кристиан Вигенин подчерта, че това е възможно, ако се премине през процес, основан на Устава, като например пълен цикъл отчети и избори на районно и градско равнище, като предварително се създадат гаранции, че каквито и да са резултатите, те ще бъдат признати от всички. 

„Тази година Пловдивската организация на БСП отбелязва 130 години от основаването си и това е стимул да бъде поставено ново начало в дейността ѝ”, отбеляза Вигенин.

Следващата седмица Кристиан Вигенин ще проведе поредна среща със социалисти и симпатизанти от Пловдив, организирана от ръководството на градската организация.