Над 80 жени социалисти празнуваха 8-ми март в Пловдив

Дамите дариха средства за тежко болния 2-годишен Ивайло

Над 80 жени социалисти се събраха днес в Пловдив, за да отпразнуват Международния ден на жената. Традиционно за събиранията на жените социалистки, и тази година дамите се включиха в благородна дарителска кауза. Този път тя беше насочена към малкия Ивайло Чалъков, който е само на две години, но се бори с изключително тежка диагноза. Събраните средства ще бъдат дарени по сметката на Ивайло през фондация "Надежда за бъдеще". 

Дългогодишният председател и основател на Обединението на жените социалистки в Пловдив Минка Сърнешка поздрави дамите и техните кавалери, пожела им здраве, мъдрост, търпение и никога да не се предават. Тя предаде  специални поздрави от Корнелия Нинова, министър на икономиката и индустрията и председател на БСП, и от доц. д-р Георги Йорданов, член на Изпълнителното бюро на БСП и заместник-министър на здравеопазването. От  името на двамата всяка дама получи пролетно цвете, символ на идващите по-топли, добри и изпълнени с надежда дни. 

От своя страна присъстващите пожелаха на Нинова и Йорданов мъдрост, сила, здраве и борбеност и декларираха своята подкрепа към националното  ръководство на БСП.

Гост на тържеството беше народният представител Иван Петков, който увери всички, че истината винаги тържествува и за пловдивската организация идват много по-хубави дни.

Румен Василев, председател на ИК "За промяната", създаден за възраждане на БСП-Пловдив, изтъкна, че броят на присъстващите на тържеството е доказателство, че Социалистическата партия под тепетата е жива, борбена, и опитите  на една малка група от хора, които в момента я ръководят, да я обезличат и дискредитират националното ръководство, няма да се увенчаят с успех.