Николай Радев: Време е общината да поеме изцяло дейността за чистота в Пловдив

Окт 18, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 164

17.10.2019

"Общината има три задачи – да изгражда и да поддържа, да осигурява ред и сигурност и да санкционира нарушителите“, посочи кандидатът за кмет на Пловдив от „БСП за България“ Николай Радев. Той разговаря с живеещите на ул. "Копривките" в квартал Христо Смирненски, район "Западен". Те споделиха: „Всичко е занемарено, направеното не се поддържа, няма никакъв контрол”. 

Хората бяха особено критични към чистотата в квартала, както и към сметосъбирането и сметоизвозването. По думите им през уикендите казаните и контейнерите „преливат“, а през лятото зловонията от тях са нетърпими."Общината плаща над 34 милиона лева за поддържане чистотата в града, но навсякъде има оплаквания от гражданите. Време е общината да поеме изцяло дейността и отговорността за чистота, зелените площи и за замърсяването на въздуха“, каза Радев и заяви, че като кмет ще бъде безкомпромисен в това отношение. Презастрояването като проблем също е във фокуса на неговото внимание, стана ясно от думите му, а решението вижда в спазването и прилагането на закона. Кандидатът с № 56 гарантира, че опазването на междублоковите пространства и съхраняването им като малки зелени дробове на Пловдив е сред основните му управленски задачи. „Междублоковите пространства имат сонди, които не се използват, растенията в зелените площи загиват. Това може да се промени", категоричен бе директорът на Английската гимназия. 

"В ключови за района места няма осигурен достъп за възрастните жители и хората в неравностойно положение. Спазването на това законово установено право на гражданите е приоритет за нас", допълни кандидатът за районен кмет Десислава Йорданова.