Николай Радев към архитектите: Имаме ясна визия и желаем сътрудничество

Окт 16, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 387

16.10.2019

„Недопустимо е град като Пловдив да не разполага с дом на операта. Задачата на следващия кмет и новия общински съвет е да отредят терен за построяването на модерна и функционална сграда“, заяви кандидатът за кмет на Пловдив от „БСП за България“ Николай Радев. 

 „През следващите години бюджетът на Пловдив няма да има достатъчно средства за едновременното изпълнение на всички важни инфраструктурни обекти“, прогнозира кандидатът за кмет.

 На дискусията, инициирана от Съюза на архитектите, той изтъкна, че  за приемането на нов Устройствен план е необходимо определяне на приоритетните обекти. "С формиране на бюджета по новия начин, който ние предлагаме, т.е. програмно ориентиран, инфраструктурните проекти ще бъдат подредени по реда на тяхната приоритетност така, че последователното им изграждане да бъде финансово обезпечено“, обясни социалистът. Той бе категоричен, че с програмен бюджет животът на пловдивчани ще бъде облекчен, без да се налага тегленето на банкови заеми. „Ние имаме ясна визия за Пловдив и желаем равностойно партньорство с професионалните гилдии“, посочи Радев.