Д-р Емил Караиванов, кандидат за кмет на Асеновград, се срещна с митрополит Николай

Окт 01, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1442

01.10.2019

Ние сме се старали да утвърждаваме духовните, християнски, семейни ценности, винаги сме говорили за доброто в човека. Вие сте били неотлъчно до нас и в трудни моменти, и в празнични. За мене е чест да бъдете за мен духовен пастир”. Това заяви кандидатът за кмет на община Асеновград д-р Емил Караиванов на среща с Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай в митрополията. Той обясни, че досега е направено много за общината, но предстои да бъде направено повече. „Затова съм представил пред гражданите на нашата община своята кандидатура за нов управленски мандат. В нашата община се реализираха много инвестиции, най-важното е, че показахме много добродетелност и съпричастност между асеновградчани. За мен ще бъде висока чест и огромна отговорност, ако вие ме благословите в моя път, който ми предстои”, допълни д-р Караиванов. 

„Уважаеми д-р Караиванов, искрено съм ви благодарен на желанието ви да получите благословията на Светата Българска Православна Църква. Това говори за вашето християнско и родолюбиво съзнание, което вие сте доказали като кмет на Асеновград, на Българския Йерусалим. Познавам ви отдавна,  всякога съм срещал от вас духовна разсъдливост”, каза пловдивският митрополит Николай. Той обясни, че има разлика между  управник и властник и  тя е във вярата. Вие сте вярващ човек и аз със спокойна архиерейска съвест ви благославям да успеете. Показахте себе си като труженик на доброто, мира, любовта”, допълни  Негово Високопреосвещенство.  „Познавам ви не като властник, аз ви познавам като добър христолюбив управник”,заяви още митрополитът.

 Митрополитът продължи словото си с  думите, че христолюбивият кмет гледа на човеците, които Бог му е поверил да управлява, като поставен да помогне на неуспелите,  а на слабите, защото те имат нужда от помощ. „Наш свещен дълг е да употребим тази власт в услуга на хората, но да се внимава властта да се употребява според  даденото предназначение от Бога. Вярвам, че вие добре съзнавате това и , дай Боже, в бъдещото си служение. С Божията помощ на добър час и благословен успех”, с тези думи завърши митрополитското благословение към д-р Караиванов.