Проф. Донка Александрова: БСП е носител на промяната, която е нужна за България

Мар 21, 2017 Новини БСП 0 1640

Проф. Иво Христов: ГЕРБ е октопод, който се храни от държавния и общинския клиентелизъм

„БСП е носител на промяната, която е нужна за България”. Това заяви кандидатът за народен представил от „БСП за България” в Пловдив проф. Донка Александрова, която е четвърта в листата за града по време на дискусия на тема „Промяната, която е нужна за България”. В дискусията взеха участие водещи експерти на българската философска, политологическа и социологическа мисъл. Събитието бе инициирано от професора по реторика дфн. Донка Александрова. Да засвидетелстват подкрепата си в дискусията участваха и доцентът по политически науки Татяна Буруджиева, доктор по философия, социологът проф. Петър-Емил Митев и докторът по социология на правото и водач на листата за Пловдив град проф. Иво Христов. „Мои приятели и духовни учители”, определи ги проф. Александрова.

Проф. Иво Христов: ГЕРБ е октопод, който се храни от държавния и общинския клиентелизъм

„ГЕРБ е октопод, който се храни от държавния и общинския клиентелизъм”,  продължи темата водачът на пловдивската листа с № 10 проф. Иво Христов. По думите му БСП има бъдеще само, ако остане българска и социалистическа и осъществи народоспасителни задачи. Геополитическият анализатор не подмина и каскадата от кризи, заливащи Балканите, Европа и света, и влизащи една в друга – по думите му – като матрьошки.

проф. Петър-Емил Митев: Промяната я носи БСП

„За политическа сила, която на два пъти не успя да завърши своя мандат и да изпълни своите задължения, не бива да се гласува”, категоричен бе проф. Петър-Емил Митев. Според него, в днешната усложнена и критична ситуация в Европа, на Балканите и в света, на България й е нужна промяна. „Защото една объркана и разединена страна не може да бъде силна. Нашият народ страда от незатворената рана на прехода и от обедняването”, констатира още професорът. Той е убеден, че ни трябват парламент и правителство с позиция за интеграция и общо напредване в ЕС. „Промяната я носи БСП”, бе мнението на изтъкнатия социолог, здраво свързан с Пловдив. И за него, и за доц. Татяна Буруджиева- пловдивската листа е качествена и силна, носеща духа на промяната. Популярната политоложка е убедена, че ГЕРБ цели да отврати от политиката българите, те да стават пасивни. „Със своя имитиращ партиите политически модел, Борисов превръща политиката в бутафория, от там има само една крачка към диктатура”, смята доц. Буруджиева. Тя окачестви ГЕРБ като крадлива, мафиотска организация, безразлична към интересите на хората. И заключи: „БСП има огромен шанс да излезе от мъртвата зона”.