Георги Търновалийски: Учудват ме твърденията на ГЕРБ, че хората живеят спокойно

Мар 11, 2017 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1403

БСП е двигател на промяната

„Няма как  да се чувстваш спокоен и сигурен, ако живееш в населено място, в което лекарят идва веднъж седмично, а за да стигнеш до общинския център, трябва да ходиш пеш километри, след като си слязъл от така наречения обществен транспорт.” Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Пловдив област Георги Търновалийски по време на срещите си, които провежда в областта.  

„Не успяваме да опазим земеделската си продукция, водоснабдяването е лошо, а качеството на питейната вода е ужасно. Това са само малка част от оплакванията на хората в селата в област Пловдив, които те споделят по време  на срещите си с кандидатите от листата на БСП за България”. От това се оплакаха хората по време на срещите си с Търновалийски. Пред тях той обясни как от ГЕРБ твърдят, че всичко върви по мед и масло. „Учудва ме тяхното спокойствие, че едва ли не хората, след тяхното управление нямат вече проблеми, но не са стъпили в села като с. Ръжево, за да чуят болките им. А такива  са повечето в страната ни. Те твърдят, че са решили проблема с безработицата и работните места. Те не признават, че има проблем. А ние,  срещайки се с хората чуваме и виждаме една различна България, от тази която те виждат през розовите си очила“, коментира Георги Търновалийски след срещата си  с жителите на село Ръжево.

„Днес почти целия ден сме на срещи в община Калояново и навсякъде хората имат идентични проблеми - безработица, обезлюдяването на населените места, земеделските субсидии, които не стигат до тях, охраната на населените места. Ангажирахме се, да поставим проблемите и да търсим тяхното решение. Това е  в основата на нашата програма и при победа на 26 март, ще я реализираме.“, категоричен е водачът на листата с номер 10 в бюлетината пред хората в с. Калояново. 

Според Търновалийски по време на обиколките в област Пловдив е видно разделението в българското общество, големите социални неравенства и бедност.  

„БСП е двигател на промяната. Левицата има Национален план за развитие и ако получи подкрепа, ще работи за развитието на България. Надявам се на мъдростта на българския народ при избора му. Ключовата дума сега е доверие и промяна“, заяви Търновалийски.