Община Съединение

Председател на ОбС на БСП-Съединение: Линка Илиева Чергарова

гр.Съединение, бул. Пловдив 9

 

Град Съединение е разположен в Горнотракийската низина, на 22 км. от град Пловдив. Той е център на община с обща територия 298 000 дка. Населението на града е 6477 души. На територията на цялата община има изградена цифрова телефонна централа, която допринася за добрата и качествена комуникация. Община Съединение полага усилия за изграждане на канализация и газофикация на района. Основен отрасъл в общината е селското стопанство, заемащ приблизително около 90% от стопанската дейност.

Общината е с важно транспортно-географско разположение. През територията й минават основни пътни артерии. Община Съединение се намира в близост до трансевропейските коридори № 4 и №8. Стратегическото разположение се определя от близостта на автомагистрала “Тракия” и на областния център Пловдив. През град Съединение минава ж.п линията Пловдив-Панагюрище. Пътната мрежа на община Съединение е добре развита. Изградени са всички необходими пътни връзки на населените места с общинския център, както и между самите селища.

Приносът за Съединението от 1885 година на Княжество България и Източна Румелия се дължи  до голяма степен на голямоконарци. Този факт има особено място в националната ни история както сам по себе си, носещ протеста на всички българи срещу несправедливостите от Берлинският конгрес, така и изтласква имената на Петър Шилев, Стоян Средев, Чардафон Велики, Недялка Шилева, Поп Иван Генов, Поп Тодор Райков, на висотата на националният пиедестал.

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи