Община Куклен

Председател на ОбС на БСП-Куклен: Татяна Атанасова Сотирова

гр. Куклен, ул. "Еделвайс" 1 А

 

 

Община Куклен е една от най-новите общини от Пловдивска област. Заема площ от 148 кв.км., с която се нарежда в групата на малките общини в областта и страната. Населени места в община Куклен са: Гълъбово, Добралък, Куклен, Руен, Цар Калоян, Яврово.

На север-североизток общината заема част от периферията на Горно-тракийската равнина, с надморска височина 160-180м. Останалата територия е разположена върху части от Централно-Родопския дял "Чернатица" с надморска височина от 400 - 450м. над Куклен, до 1650-1700м. на юг над летовище "Бяла Черква. 

Има няколко фактора, които ни дават основание да подържаме твърдението за изключителното геостратегическо местоположение на община Куклен. Общинският център е само на 8 км от вторият по големина град в България, с целият му научен и университетски потенциал. 

Летище Пловдив-Крумово, което често играе ролята на резервно на столичното летище е в непосредствена близост до североизточната граница на общината. Път ІІ-86-Пловдив-Асеновград-Смолян-Рудозем-Ксанти прави Бяло море и пристанище Порто-Лагос много по-близко от пристанище Бургас и Черно море. В близост сме до автомагистрала "Тракия" и до международният жп път-Белград-София-Пловдив- Истанбул.

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи