Община Куклен

Община Куклен е една от най-новите общини от Пловдивска област. Заема площ от 148 кв.км., с която се нарежда в групата на малките общини в областта и страната. Населени места в община Куклен са: Гълъбово, Добралък, Куклен, Руен, Цар Калоян, Яврово.

На север-североизток общината заема част от периферията на Горно-тракийската равнина, с надморска височина 160-180м. Останалата територия е разположена върху части от Централно-Родопския дял "Чернатица" с надморска височина от 400 - 450м. над Куклен, до 1650-1700м. на юг над летовище "Бяла Черква. 

Има няколко фактора, които ни дават основание да подържаме твърдението за изключителното геостратегическо местоположение на община Куклен. Общинският център е само на 8 км от вторият по големина град в България, с целият му научен и университетски потенциал. 

Летище Пловдив-Крумово, което често играе ролята на резервно на столичното летище е в непосредствена близост до североизточната граница на общината. Път ІІ-86-Пловдив-Асеновград-Смолян-Рудозем-Ксанти прави Бяло море и пристанище Порто-Лагос много по-близко от пристанище Бургас и Черно море. В близост сме до автомагистрала "Тракия" и до международният жп път-Белград-София-Пловдив- Истанбул.

 

 

 

I. ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ / РАЙОНЕН ПАРТИЕН СЪВЕТ

Татяна Атанасова Сотирова


II. ЧЛЕНОВЕ НА ОБЩИНСКИ / РАЙОНЕН ПАРТИЕН СЪВЕТ

ЙОРДАН ВАСИЛЕВ ПОПОВ
ТАТЯНА АТАНАСОВА СОТИРОВА
БОРИС КОСТАДИНОВ ИЛИЕВ
НИКОЛА ХРИСТЕВ ТОПАЛОВ
НИКОЛАЙ КАРАМФИЛОВ УЗУНОВ
РОЗАЛИН АСЕНОВ БЕЛЕВ
ЕЛЕНА КОСТАДИНОВА НИКОЛОВА
МАРИЙКА ТОМОВА АТАНАСОВА
МАРИЯ ИЛИЕВА ШИШКОВА


III. ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКА / РАЙОННА КОНТРОЛНА КОМИСИЯ

ЕЛЕНА АРГИРОВА ТРЕНДАФИЛОВА


IV. ЧЛЕНОВЕ НА ОБЩИНСКА / РАЙОННА КОТРОЛНА КОМИСИЯ

ЕЛЕНА АРГИРОВА ТРЕНДАФИЛОВА
ТОДОРА АТАНАСОВА АТАНАСОВА
РУМЕН ЗАХАРИЕВ КАРАДИМОВ


 

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи