Пловдивският митрополит Николай към кандидата за кмет на община Асеновград д-р Емил Караиванов: Призовавам Божието благословение към Вас!

Окт 23, 2015 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1569

Д-р Емил Караиванов и митрополит Николай обсъдиха проблемите на асеновградската духовна енория

Кандидатът за кмет на община Асеновград д-р Емил Караиванов, подкрепен от БСП, бе приет за благословение от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в Светата Митрополия в Пловдив.  

В началото на личната си аудиенция при митрополит Николай д-р Емил Караиванов му благодари, че той е опора за асеновградчани, като изказа и дълбоката си почит към Православната църква и силата, която винаги е черпил от нея. „Днес със синовно преклонение Ви моля за благословия, за да имам силата, волята и здравето да продължа да водя Асеновград към правилната посока”, с тези думи кандидатът за кмет д-р Емил Караиванов потърси благословията на пловдивския владика за себе си и асеновградчани дни преди изборния ден.

Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай подчерта какво духовно значение има за него и всички християни градът, наричан Българският Йерусалим - отражение на вярата, надеждата и любовта. „Със спокойна съвест на Пловдивски митрополит мога да заявя, че в годините до сега, дай Боже и за напред, Вие да бъдете градоначалник, православните християни в Асеновград са почувствали, оценили по достойнство Вашето православно, църковно, християнско и родолюбиво сърце, съзнание и отношение към духовния живот на община Асеновград”, продължи да изразява впечатленията си от д-р Емил Караиванов Митрополит Николай. Пловдивският владика ясно заяви, че за такъв град не е без значение какъв човек ще бъде кмет и би било недопустимо кмет на най-вярващото население да бъде безбожник. След което пловдивският митрополит Николай се обърна към кандидата за кмет на община Асеновград д-р Емил Караиванов с думите „Призовавам Божието благословение към Вас и благославям да бъдат успешни Вашите добри и полезни намерения.” В знак на признателност и уважение двете страни си размениха символични подаръци, за да скрепят общата си благородна цел Асеновград да продължи напред.

Д-р Емил Караиванов и митрополит Николай обсъдиха проблемите на асеновградската духовна енория. „Българската православна църква е част от нашата идентичност като българи, вековен крепител на устоите на народа!”, заяви след аудиенцията си при митрополит Николай кандидатът за кмет на Асеновград от  д-р Емил Караиванов.