Георги Гергов: Ние можем да променим Пловдив

Окт 23, 2015 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1033

ГЕРБ в Пловдив нямат моралното право да управляват

„Ние можем да променим Пловдив и на 25 октомври пловдивчани ще ни дадат този шанс”. Това заяви на официалното закриване на предизборната кампания кандидатът за кмет и лидер на БСП в града на тепетата Георги Гергов. Той благодари на активистите, които работиха през този месец, за да стигнат до хората посланията на социалистическата партия. „В неделя вечерта ще стане ясно как сме си свършили работата, но моето силно чувство за победа ми подсказва, че отиваме на балотаж”, посочи Гергов, а в залата на палата 3 отекна мощното „Победа!”. До него на трибуната застанаха районните кметове и в кратките си обръщения споделиха впечатленията си от кампанията.

„Видях много болка и униние при срещите си с хората, но мисля, че нашият отбор с №5 пося надеждата”, каза кандидатът за кмет на Източен инж. Йордан Васиев. Колегата му в Западен инж. Милена Колева обясни, че тази надежда идва от разбирането, че екипът на Гергов може да смени статуквото. Футболната легенда Петър Курдов потвърди общата увереност в добрите резултати, тъй като пловдивчани различават популизма от истината. „Тръгнахме плахо, но днес отчитаме стотиците срещи и разговори с нашите съграждани. Те ни дават самочувствието и  убедеността, че ще успеем”, каза кандидатът за районен кмет на Южен Красимир Трифонов. Кандидатът за кмет на Тракия Добромира Тошева посочи, че краят на прехода идва с №5 за кмет Георги Гергов, за районни кметове и листа от БСП. „Стига вече безхаберие и хаос в нашия град!”, призова Тошева, а  присъстващите я аплодираха. Гергов подчерта, че ГЕРБ в Пловдив нямат моралното право да управляват и даде примери. „Само 8.8 млн. лв са привлекли  за бюджета на Община Пловдив”, цитира статистиката и посочи причините – липса на административен капацитет и корупция. „Аз мога да гледам всеки в очите, защото никого не съм подвел и не съм нанесъл вреда на обществото. Да, имам успешен бизнес, но бизнесмен не е мръсна дума”, заяви кандидатът на левицата за кмет на София. „Вярвайте в мен, защото аз вярвам във вас”, призова Гергов, на което залата отговори с викове „Победа!" и "Гергов-кмет!”.

Той предупреди представителите на БСП в секционните комисии да бъдат бдителни, за  да не се повтори случаят от предишните местни избори, когато в панаира са били намерени два кашона с празни бюлетини.