Петър Антонов: Политиката трябва да е за хората и от хората

Окт 19, 2015 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 873

Не случайно нашето мото е „Отново към хората” – с по-малко пари да направим повече неща

„Единствената опозиция на ГЕРБ в община Раковски беше БСП, ние бяхме единствената група, която не подкрепяше начина на разходване на средствата и  това, което се случва в община Раковски“. Това каза на среща в Раковски председателят на БСП и водач на листата общински съветници Петър Антонов.   „Ние бяхме тези, които давахме предложения, обсъждахме ги, а цял мандат не разбрахме какво е становището на другите общински съветници, които на практика бяха управляващи, като в тази група не бива не трябва да забравяме и общинския съветник от ДПС, който цял мандат гласуваше в подкрепа на ГЕРБ“, допълни той.

Той подчерта, че в мандата заслужено е излъчена Венета Лачева като председател на Комисията по социална политика. „Считам, че и жителите на общината ще подкрепят моето мнение, че тя се справи много добре“, каза още Антонов. По неговите думи е социалистите са участвали в кампании за набиране на средства и ще продължат да бъдат социално ангажирани – средствата ще се раздават справедливо на най-нуждаещите се. „Това е част от нашата платформа.  Политиката трябва да е за хората и от хората, затова и се опитваме да привлечем младите в нейното реализиране. Искаме да активираме повече младежи за участие в управлението на общината и затова в нашата листа, в първата десятка- осем от лицата са под 40 години“, обобщи предложенията на БСП Петър Антонов. Според него днес младите се сблъскват с притеснението да дойдат до общината, да застанат лице в лице с местните политици и да дебатират същността на проблемите.

В срещите по места основното недоволство, което жителите на общината коментират е качеството на нещата, които са се случили в община Раковски – проблемите с изграждането на канализационната мрежа, трудни обществени поръчки, немарливи фирми, лошо изпълнение на строително-монтажните работи. „Улиците са в окаяно състояние след дъжд, градинките са зле подържани, това споделят с нас хората и искат промени. Ако спечелим в изборите, искаме да има надграждане, като основният акцент е по-добрият контрол и по-доброто изпълнение на всички строително-монтажните работи, свързани с инвестиции на територията на общината. Не случайно нашето мото е „Отново към хората” – с по-малко пари да направим повече неща“, подчерта Антонов. Той допълни, че е наясно, че политика означава и да правиш нещо за хората и населението и призова жителите на общината да подкрепят кандидатите под номер 1 в бюлетините.