Д-р Емил Караиванов: Имам ясна визия, която ще продължа да следвам, за развитието на културата в община Асеновград

Окт 17, 2015 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1513

Кандидатът на левицата се срещна с над 50 представители на културата

Над 50 представители на културната общност в Асеновград изразиха своята благодарност и уважение към кандидата за кмет на града д-р Емил Караиванов, за подкрепата и съдействието, което са получавали винаги. „Имам ясна визия, която ще продължа да следвам за развитието на културата в община Асеновград. Културата в нашия град има дълбоки традиции и съвременно развитие и обогатяване”, заяви д-р Караиванов и посочи примери с постижения от вече изминалия мандат.
            На срещата бяха обсъждани и нови предложения за предстоящия мандат. Единодушно творците от Асеновград се обединиха около идеята за Градска галерия, в която да бъдат събрани картините на местните художници и скулптори. Д-р Емил Караиванов изцяло подкрепи идеята им, като подчерта, че това е една от задачите, която си е поставил за втория мандат като кмет на община Асеновград. Ремонти на читалищните сгради, организиране на културни събития с по-голямо участие на асеновградските творци, популяризирането творбите на асеноградските творци и в други градове в страната и чужбина, както и финансирането на списание „Нов вечерник” и издаването на книги от наши съграждани също са част от предизборните ангажименти на кандидата за кмет д-р Емил Караиванов.
            В края на срещата д-р Емил Караиванов сподели, че той винаги е подкрепял развитието на асеновградсйките творци, музиканти и писатели и ще продължи да го прави и за напред. „Ще влагам сърцето си във всеки един ден, в който съм в община Асеновград, за културата, защото тя ни представя най-добре пред света с това, което създават хората на духа с ръцете, ума и сърцето си”, заяви  д-р Емил Караиванов.
На мероприятието присъстваха и кандидатите за общински съветници Крум Марков, Мария Вълканова, Маргарита Стоилова, Ваня Костадинова, Георги Кацаров и Яна Стоева.