Кандидати на БСП и жителите на с. Триводици положиха купола на храм „Св. Георги”

Окт 11, 2015 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1521

След  дълги години на строеж делото, обединило жителите на с. Триводици, общ. Стамболийски е към своя завършек

След  дълги години на строеж делото, обединило жителите на с. Триводици, общ. Стамболийски е към своя завършек. Обединени в една цел, вече  седем години с дарения в селото се гради православен храм, който  носи името на „Св. Георги“. Жителите коментираха, че днес, сякаш, за да позволи на строителите да положат купола на храма и дъждът е спрял. На покрива, за да помогне бе и кметът на с. Триводици Симеон Димитров, който в началото на първия си мандат като кмет през 2008 г. направи и първа копка, а церемонията водосвет отслужи Пловдивският Митрополит Николай. При полагането на купола да се срещне с хората и чуе какво още трябва да се направи бе и кандидатът за кмет на община Стамболийски от БСП д-р Венера Башова.

„В началото средствата за направата на храма са отпуснати от Дирекция по вероизповеданията към Министерски съвет и със съдействието на тогавашния народния представител Пламен Славов”, припомня Симеон Димитров, който и сега е в надпреварата за кмет за трети мандат на с. Триводици. Той обясни, че първоначално са били отпуснати 2 000 лв., а на по-късен етап още 50 хиляди лева. Проекта на църквата е бил направен безвъзмездно. Днес, години по-късно строежът на храма продължава с дарения на местни жители и представители на бизнеса. „За да завършим храма са необходими още около 20 000 лева”, коментира Симеон Димитров. 

„Църквата се намира в парк, за чието благоустрояване ще търсим средства, включително и по програми на европейския съюз”, допълни и Венера Башова. Тя допълни, че в с. Триводици проблемите не са никак малко - като се започне с уличната мрежа, но Башова изрази увереност, че в бъдеще и този, и проблемите с транспорта на селото ще намерят своето решение. Според нея от особена важност е местната администрация да работи в синхрон и да намира решения, които да бъдат в полза на  живеещите във всяко село, във всеки квартал.