Жителите на кв. Гаганица посрещнаха Петър Курдов с вяра, надежда и пожелания за успех

Окт 11, 2015 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1618

"В теб ни е надеждата, момче!", обърнаха се те към кандидата на социалистите.

"Забравени сме от общината вече дълги години. В 21-ви век не е нормално да нямаме канализация, а всеки дъжд за нас е наводнение". С тези болни теми жителите на пловдивския квартал Гаганица посрещнаха кандидатът за кмет на район Северен от БСП Петър Курдов. На близо двучасова среща те споделиха своите проблеми и тревоги и изразиха надеждите си Петър Курдов да им помогне, когато стане кмет на района.

Най-наболял за квартала е проблемът с липсата на канализация. Местните заявиха, че всеки порой наводнява и без това разбитите улици, а септичните ями преливат. Въпреки многото обещания, те са вече почти сигурни, че едва ли ще доживеят разрешаването на този проблем. "В теб ни е надеждата, момче!", обърнаха се те към кандидата на социалистите.

Млада майка сподели, че липсата на детска площадка в квартала е причина децата да играят на улицата. „Но пътят не е обезопасен. Правят се на състезатели тук, все едно са на писта. Някой ще блъсне дете и ще стане белята. Легнали полицаи трябват", описа тя още един от проблемите в района. Друга жена разказа за неволите си при прибиране всеки ден от работа. "Спирката е от другата страна на Карловско шосе, а най-близката пешеходна пътека е на 100 метра. По 15 минути чакаме, за да пресечем", поясни тя.

Кандидатът на БСП с №5 изслуша всички поставени проблеми и пое ангажимент да работи за тяхното решаване, съвместно с жителите на квартала. А те му пожелаха успех в предстоящата надпревара.