Георги Търновалийски и Красимир Трифонов с приемна на открито в парк Белите брези

Ние от БСП имаме кауза и знаем за какво се борим. Можем да постигнем всичко заедно с пловдивчани

Открита приемна в парк „Белите брези” проведоха пловдивският народен представител Георги Търновалийски и кандидатът на БСП за районен кмет на Южен Красимир Трифонов. Повече от два часа те разговаряха с граждани, изслушаха проблемите и притесненията им и обещаха подкрепа.
Най-често поставените въпроси бяха свързани с велоалеите и тяхното некачествено изпълнение. „Благодарение на предложение на БСП в Общински съвет беше направен нов тротоар, но сега вече е разрушен,  на негово място - прах, камъни и няма откъде да преминават пешеходци. Велоалеите не са правилно обособени“, сподели жител на р. Южен.
Гражданка се оплака от  осветлението в района на „Белите брези“, а вечер хората се страхуват да минават оттам. Търновалийски посочи, че освен добро осветление в парковете трябва има и система за видео наблюдение, за да се осигури безопасността и спокойствието на пловдивчани.

Младеж от  ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“ изрази своето притеснение от евентуалната смяна на собствеността на гимназията. „Не е редно държавно училище да става общинско, без ясно изразена причина“, изтъкна той.
Група дами в парка поставиха темата за  инфраструктурата в района и зелените пространства. „Явните проблеми с незавършените тротоари, вътрешнокварталните улици, на които не е обръщано внимание, занемарените зелени площи са важна част, на която съм обърнал внимание в своята платформа“, заяви кандидат-кметът на р. Южен.

„Този вид срещи да бъдат по-чести, защото са полезни както за бъдещия кмет, така и за жителите на района”, отбеляза дама и пожела успех на кандидата на БСП. Трифонов подчерта, че няма да бъде „кабинетен” администратор, а „управленец на една ръка разстояние от съгражданите си”. БСП депутатът Търновалийски го подкрепи с думите: „Ние от БСП имаме кауза и знаем за какво се борим. Можем да постигнем всичко заедно с пловдивчани“.