Проект “Образована младеж” – безплатни курсове по български език и литература, Пловдив

Двадесет и осем зрелостници от пловдивски училища, участници в проект „Образована младеж” проведоха своето последно занимание преди матурите

Двадесет и осем зрелостници от пловдивски училища, участници в проект „Образована младеж” проведоха своето последно занимание преди матурите. Тазгодишното издание на проекта, който се провежда за четвърта година, отново даде възможност за подготовка за държавни зрелостни изпити чрез безплатни курсове по български език и литература.

Тази година курсът започна на 24 януари, като в рамките на четири месеца младежите се готвеха за предстоящите изпити- до днес, когато с усмивка и увереност приключиха краткия цикъл на обучение. През четирите месеца се създадоха и нови приятелства, които учениците демонстрираха с длани на последния лист на импровизираната черна дъска.

При своеобразното си завършване младежите бяха поздравени от Тодор Стоилов, председател на НПО „Иновации и потенциал”, който символично поднесе на всеки един тетрадка и химикал, с пожелание с тях да започнах първите им записки като студенти. Последни напътствия абитуриентите получиха и от своя преподавател г-жа Дима Вакрилова, общински съветник от БСП. Тя им беше подготвила и малка изненада. Всеки имаше възможност да избере комплект „късметлийски” черни химикали, с които трябва да пишат на изпита, билет с прогнозната оценка, както и бъдещо реализиране на всеки. Особено емоционално реагира на своя късмет Лили – бъдещият президент на Република България. Г-жа Вакрилова благодари за отговорността, постоянството и старанието по време на курса и изрази своята увереност във високите  им резултати на предстоящите изпити.