Пловдивските социалисти: Заедно за бъдещето на Пловдив

С предложение за управленска перспектива в 12 раздела БСП – Пловдив се обръща към своите съграждани за подкрепа в предстоящите местни избори

С предложение за управленска перспектива в 12 раздела БСП – Пловдив се обръща към своите съграждани за подкрепа в предстоящите местни избори. “По-високи доходи, подобряване на жизнената среда и развитие на туристическата индустрия в града на тепетата са акцентите в предизборните ангажименти на социалистите. Реформи във финансите и администрацията, засилен контрол върху публичните услуги и местно самоуправление, обърнато към гражданите, са сред основните ни задачи”, обясни Николай Радев при представянето на проекта за управление на Пловдив пред делегатите на Градската партийна конференция. Той подчерта, че за социалистическата партия най-важни остават политиките за решаване на демографските проблеми, за достъпно здравеопазване и качествено образование. Заместник-председателят на БСП – Пловдив и председател на групата съветници запозна форума и с конкретните мерки в сферата на екологията, младежката политика и спорта. „Пловдив – град на духа” е наречен разделът за култура, с който се гарантира ново и адекватно отношение към културата.

“Стремежът на Българската социалистическа партия е да създава възможности и равни условия за хората да учат, да работят, да отглеждат децата си, да правят бизнес и да се развиват в своя роден град”, изтъкна Николай Радев. По думите му Пловдив може да постигне икономически, образователен, социален, духовен и демографски напредък. За целта обаче пловдивчани трябва да  излъчат силна местна власт. „Градът има нужда от компетентно, прозрачно и справедливо управление и ще се превърне в център на Балканите” – изтъкна Николай Радев.

Пловдивчани, работодателски организации, професионални гилдии и граждански структури ще могат да допълнят управленският проект на социалистите. Затова към настоящият момент документът е озаглавен „Тезиси за платформа”. Той очертава рамката на виждането ни за морална и справедлива политика, за ляво местно управление, а в открити дискусии и с пряк диалог заедно с нашите съграждани можем да напишем бъдещето на Пловдив”, обясни идеята на заглавието Николай Радев. Той посочи пред делегатите, че кандидатите за районни кметове от БСП имат конкретни програми за развитието на районите, които заедно с гражданите ще управляват. Строителният инженер Калин Милчев е разработил план за Централен с акцент върху трите направления – туризъм, търговия и услуги. IT-специалистът Йордан Василев заявява, че „Източен също е Пловдив” и предлага пет стъпки, с които ще подобри имиджа на района с най-голямото гето на Балканите. Приоритетите на инж. Милена Колева в р. Западен са децата, спортът, инфраструктурата, екологията и културно-историческите и географски дадености на района. „Екипност и професионализъм” е мотото на футболната легенда Петър Курдов, чиято програма акцентира върху демографията, социалната, здравната и образователната инфраструктура, състоянието на уличната мрежа и зелената система в р. Северен. Ефективна администрация, добре организирана и изградена техническа инфраструктура, достъпна архитектурна среда, развитие и поддържане на места за масов отдих, диалог с гражданите обещава експертът по европейски проекти кандидатът за кмет на р. Южен Красимир Трифонов. Икономистът Добромира Тошева е убедена, че може да превърне район Тракия в по-добро място за живеене с нов морал, нови цели и нови действия. „Ние сме един отбор и заедно ще върнем справедливостта на Пловдив” – обобщи Николай Радев. В заключение той подчерта, че БСП не обещава невъзможни неща, а посочва варианти и дава надежда.