Зам.-председателят на Японската комунистическа партия Ясуо Огата посети Пловдив

Юни 12, 2015 Новини БСП 0 1856

Впечатлен съм от древната история и красотата на Вашия град сподели Огата

 
Зам.-председателят на Изпълнително бюро на Японската комунистическа партия Ясуо Огата бе на кратко посещение в Пловдив, в рамките на срещите му с ръководството на БСП. В града на тепетата Огата бе посрещнат от  народния представител Георги Търновалийски и  Захари Георгиев, член на ИБ на НС на БСП.
 
"Впечатлен съм от древната история и красотата на Вашия град", сподели Огата, след като видя града от паметника "Альоша" и разгледа Старинен Пловдив. "Много  бих искал да разкажа на симпатизантите на  левицата в Япония как се е променила България и какво се е случило за годините на прехода", каза още той. Ясуо Огата е автор на много статии и книги, посветени на международните отношения, култура и цивилизация и журналист в левият вестник "АКАХАТА", чието име в превод означава "Червено знаме" и счита, че именно пресата е възможност да се достигне до по-голям кръг от хора, които да възприемат идеите за ляво управление.
 
В разговора си за настоящето на България с парламентаристите  Захари Георгиев и Георги Търновалийски той  сподели и своето недоумение  от факта, че в България има толкова много работещи бедни. "В  Япония, има много бедни хора, експлоатирани от работодателите си, неслучайно има и израз "да работиш до смърт" и именно това са хората, до които стигат нашите идеи. Не разбирам обаче, как в България има толкова висок процент на хора, които не успяват да посрещнат  своите елементарни  жизнени нужди, въпреки че работят. Това са всъщност хората, до които левите идеи и политики трябва да стигнат", категоричен бе представителят на японската комунистическа партия.
 
Увереност, че срещите са били ползотворни и че ще прераснат в добро сътрудничество между двете леви партии изрази Георги Търновалийски,  според когото е време във всяка една от страните да надделее  справедливостта и да се реализират активни политики за хората.