Пловдивските социалисти решиха облика на листата за предстоящите избори като баланс на професионалисти, утвърдени парламентаристи и млади експерти

Авг 21, 2014 Новини БСП 0 1763

 След проведено гласуване пловдивските социалисти решиха облика на листата за предстоящите избори като баланс на професионалисти, утвърдени парламентаристи и млади експерти

 

След проведено гласуване пловдивските социалисти решиха облика на листата за предстоящите избори като баланс на професионалисти, утвърдени парламентаристи и млади експерти. В авангарда на пловдивския отбор са експертът финансист, заместник в НАП и за кратко в МФ Георги Търновалийски, депутатът в три парламента инж. Захари Георгиев и директорът на МБАЛ „Пловдив” доц. д-р Георги Йорданов. Четвъртото място е за коалиционен партньор, както 10, 16 и 18 позиция. От 5-то до 9 –то място са 33-годишният Калин Милчев, проф.д-р Красимир Мурджев, доц. д-р Атанаска Тенева, младият експерт по европолитики и програми Красимир Трифонов и журналистът Александър Симов. Във втората половина на листата се подреждат младият юрист Красимир Карамфилов, доц. Кирчо Атанасов, Минка Сърнешка, Атанас Петков, Нина Чавдарова, Васил Лалбонов, Петър Бояджиев, Димитринка Вакрилова, Антон Мартинов и Тодор Кръстев. Подредената листа по устав предстои да бъде утвърдена от Националното ръководство на БСП.

На свое заседание снощи Градската партийна конференция на пловдивските социалисти подреди листата с кандидати за народни представители, номинирани от районните структури. От предложените 41 имена в хода на обсъжданията самоотвод  направиха Явор Гечев, Ия Петкова – Гурбалова и Даринка Ненкова. На форума се чуха различни мнения за предстоящата кампания и препоръки към лицата, с които БСП влиза в надпреварата. Имаше и недоволство относно уставната норма за определяне на водач и коалиционните партньoри от Националния съвет. В залата се чуха персонални критики за кадрови и организационни решения, които според някои делегати ще повлияят на изборните резултати.”

Лидерът на социалистите под тепетата Георги Гергов заяви, че целта за предсрочния вот е БСП – Пловдив  да запази мандатите от предишните парламентарни избори. “Ако резултатът не ни удовлетворява, на 11 октомври свикваме конференция и аз ще си поема отговорността, заяви Гергов. Той призова делегатите да гласуват за знаещи, можещи и доказани кандидати с по-малко емоция и повече разум. “Изправяме се пред огромно предизвикателство и в парламента трябва да пратим утвърдени икономисти, финансисти, юристи, които достойно да ни представляват и да защитават интересите на хората, посочи председателят на БСП в Пловдив и областта. Според него ние не сме силна, интелигентна и стара партия, която е единствената алтернатива. Гергов призова актива да вложи усилията си в работа сред хората.