Анастасова от Троян: Честит празник, колеги! Честит празник на Светите братя Кирил и Методий, на буквите, знанието и българщината!

24.04.2024

Днес, водачът на листата на „БСП за България” за 11 МИР - Ловеч, заедно с кандидати за народни представители и евродепутати беше гост на тържествата по случай 24 май в Троян.

„Искрено съм щастлива, че се потопих в тази атмосфера на усмивки, на грейнали детски очи, на преклонение пред нашите Първоучители! Всичко това ми е близко, то е смисълът на живота ми! Благодаря за поканата на кмета на общината – Донка Михайлова. Оценявам високо усилията на троянци да запазят и развиват традициите български, да поставят на пиедестал грижата за децата, за тяхното възпитание и образование. Това е и една от причините градът да се развива, да е жив и усмихнат, подреден и сигурен!

БСП поставя образованието като основен приоритет в своята политика. Ние ще отстояваме финансиране на образованието не по-малко от 5% от БВП, както и 1% за висше образование, 0,5% за наука и 1% за култура. Инвестициите в образование и наука са тези, които могат да изведат страната ни до сериозен растеж в икономиката. Средствата, вложени за придобиване на образование и професионална квалификация, на знания и умения на хората, са основен фактор занарастване на тяхната производителност. Възвръщаемостта на тези инвестиции е голямакакто за обществото като цяло, така и заотделния човек. Разбира се, образованието се нуждае от адекватни, а не привнесени или измислени в кабинетите реформи и БСП има волята това да се случи! Само така ще постигнем качествено образование – проблем, чието решение не търпи никакво отлагане!” – сподели Анастасова

Тя се обърна към дейците на образованието инауката с думите:” Честит празник, колеги! Честит празник на Светите братя Кирил и Методий, на буквите, знанието и българщината! Нека държим високо факела на просветата, каквото и да ни струва това! Ние го можем, а България го заслужава!”