Депутатите от БСП Кристиан Вигенин и Иван Петков присъстваха на извънредната сесия за Пловдивския панаир

Заради липсата на кворум Международният панаир попадна под пълния контрол на Георги Гергов

Зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин и лидерът на градската организация на социалистите и депутат от БСП Иван Петков присъстваха на насроченото за тази сутрин заседание на Общинския съвет на Пловдив. Това беше втори опит да се отмени решението на ОС, с което Международният панаир попада под пълния контрол на бизнесмена Георги Гергов. Отсъствието на съветниците от ГЕРБ и от "Автентична лява БСП" със свалено от левицата доверие, провалиха заседанието.

"Това, което става, е срамно. Ако бяха убедени в решението си, съветниците трябваше да са тук, да се мотивират и да го потвърдят. Те обаче се скриха, защото добре разбират, че действията им са срещу интереса на държавата и срещу интереса на пловдивчани, които са ги избрали", заяви Вигенин и допълни, че политическата отговорност трябва да се търси на най-високо ниво.

"В Пловдив не се случва нищо без знанието и указанията на Борисов, той беше водач на ГЕРБ тук в няколко парламентарни избора. Защо Борисов и ГЕРБ упорстват в реализацията на този план за унищожаване на Пловдивския панаир?", попита зам.-председателят на НС.

"Съветниците от т.нар. "Автентична лява БСП" не представляват БСП, пловдивската организация на партията има категорична позиция по въпроса, направихме и две декларации в Народното събрание. След като и днешният опит беше провален, ще търсим други начини да защитим Международния панаир от разграбване и застрояване", заяви лидерът на пловдивските социалисти Иван Петков.