Веска Ненчева и Иван Иванов в Сопот: Правителство трябва да има и БСП ще е гарантът за социална политика в него

Сеп 30, 2022 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 948

30.09.2022 г.

„Гласувайте! Ниската избирателна активност и едни поредни избори няма да произведат нищо добро за държавата, нито ще позволят да се работи в подкрепа на хората така, както работихме през тези 7 месеца на редовното правителство.“ Това заявиха на среща с хората в Сопот водачът на листата на „БСП за България“ за Пловдив-област Веска Ненчева и бившият директор на ВМЗ-Сопот и кандидат за народен представител в областната листа на социалистите Иван Иванов.

„Независимо от краткото време и въпреки сложната обстановка и кризите, успяхме да се справим. Справихме се, защото бяхме подготвени като партия – и със силен социален пакет от мерки, и с решения за развитие на икономиката и повишаване на доходите“, заяви Веска Ненчева. Тя бе категорична, че БСП е успяла да наложи в пълни обороти своите политики, сред които за възрастните хора - с увеличението на пенсиите и за младите семейства - с увеличаване на майчинството през втората година и осигуряването на безплатни детски градини.

„Изключително важно е БСП да продължи да участва в управлението на страната, защото в най-силна степен това е партията, която отстоява и воюва за социалните придобивки на хората. А те днес са жизнено необходими, за да се помогне реално на хората в условията на толкова кризи“, посочи бившият директор на ВМЗ Иван Иванов.

В разговора си с хората в Сопот той подчерта, че за него най-важното нещо във ВМЗ са работниците – те трябва да имат добри условия на труд и достойно заплащане. „Във ВМЗ показахме, че държавата може да бъде добър стопанин – убеждение, което БСП отстоява от години. Повишихме производството, увеличихме възнагражденията, предприехме реални действия за подобряване условията на труд“, посочи Иван Иванов.

Веска Ненчева и Иван Иванов благодариха за подкрепата и изразиха увереност в добрия резултат на БСП като единствената партия, реализирала силните социални политики в подкрепа на хората през последните месеци.