Веска Ненчева: Хората искат да има правителство с участието на БСП и социалната политика да продължи

Сеп 26, 2022 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 929

26.09.2022 г.

„Хората са с категорична подкрепа за направеното от БСП и заявка, че ще гласуват с номер 28, за да има правителство с участието на БСП и тези политики да продължат“, заяви водачът на листата на „БСП за България“ за Пловдив-област Веска Ненчева.

Заедно с водачите на листи в 24 МИР София – Георги Свиленски и 3 МИР Бургас – Петър Кънев, както и бившият директор на ВМЗ Иван Иванов – четвърти в листата на БСП за Пловдив-област, тя разговаря с жители на Калофер и Подбалкана.

„Районът ни е земеделски – говорихме с производители за приоритетите на БСП в сектора, които да продължат да подпомагат българските производители и да развиват модерно земеделие, което да изхранва и осигурява по-висок стандарт на живот на селата, посочи още Веска Ненчева.

„Срещаме огромна подкрепа и сред възрастните хора за извоюваното от БСП увеличение на пенсиите, както и за това БСП да продължи да отстоява необходимостта от справедливо преизчисляване на всички пенсии“, заяви водачът на листата на социалистите в 17 МИР.

„Осигуряването на по-високи доходи за възрастните хора и преизчисляването на пенсиите, което обхваща милион и триста хиляди пенсионери, е сред основните решения на БСП за подкрепа на нашите родители в условията на криза“, посочи Ненчева. В разговора си с хората тя подчерта и предложението на БСП за увеличение на т.н. вдовишки добавки (добавка от пенсията или сбора от пенсиите, които е получавал починалият съпруг или съпруга).

„И тук, и в другите населени места от Пловдив област срещнахме изключителна съпричастност за пострадалите села от Подбалкана. Народът ни е сплотен и единен в бедствието, въпреки трудностите“, посочи още водачът на листата на социалистите за Пловдив-област. Веска Ненчева е местен човек, депутат от Карлово, избирана последователно в няколко парламента. През последните седмици на изпитание за хората от карловските селата тя е неотлъчно на терен, за да оказва с доброволци подкрепа.