Веска Ненчева от Раковски: Хората подкрепят БСП да има таван на цените

Сеп 19, 2022 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 769

19.09.2022 г.

„Хората одобряват въвеждането на таван на цените и предложените от БСП мерки и казват, че това ще е реална помощ за излизане от кризата.“ Това заяви водачът на листата на БСП в Пловдив-област Веска Ненчева след поредица от срещи в Хисар, Раковски и Белозем.

Тя беше заедно с колегите си от листата на БСП и местни кандидати Стефан Марушкин, Георги Киков, Симеон Иванов.

“Нашите предложения, които трябва да се изпълнят след 2 октомври, за да имаме социална и сигурна държава, включват още изземване на свръх печалбите на енергийните дружества и справедливото им разпределяне на домакинства и фирми. Също така училища, болници, общини да се върнат на регулирания пазар на енергия”, посочи Веска Ненчева.

БСП предлага още: Да продължи подкрепата на бизнеса за тока, да се увеличи минималната работна заплата на половината от средната, да се въведе необлагаем минимум на размера на прага на бедността. 

“Радва ни факта, че срещаме сериозна подкрепа за предложението на БСП да се въведат безплатни лекарства за деца до 14 г., както и да се осигурят безплатни учебници до 12 клас”, посочи още водачът на листата на социалистите в 17 МИР.