Вигенин в Пловдив: БСП доказа, че държи на поетите ангажименти и ги изпълнява

Сеп 17, 2022 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 728

17.09.2022 г.

"БСП остава единствената истинска, системна партия и носи отговорността и поуките за това, което е било, и за бъдещето. Донякъде ГЕРБ и ДПС също вече са системни, но те са също и партиите, които превърнаха корупцията в национална политика. Новите, които дойдоха, не им остана време да се осъзнаят. Сега пак има нови партии, които идват на крилете на популизма и докато видиш истинската им стойност, са тръгнали надолу“. Това заяви водачът на листата на коалиция "БСП за България“ Кристиан Вигенин на среща с членове и симпатизанти на БСП от пловдивския район "Централен“. 
 
Отношението към левицата е променено и сега БСП вече е желан партньор. "Правителството остави подредена държава, а ние доказахме, че БСП държи на поетите ангажименти и ги изпълнява. Успяхме да постигнем много от нещата, за които години наред се борихме и за които ГЕРБ изобщо не искаха да чуят. ГЕРБ не харесват парите да отиват при хората“ – анализира той. 
 
Фокусът на БСП са социалните проблеми и дори опонентите им признават, че най-сериозните успехи правителството е постигнало именно в секторите, които БСП управлява. "Продължаваме промяната“ обаче си позволили да си присвоят някои от най-големите придобивки за хората и да обявят безплатните детски градини и увеличението на пенсиите за свои постижения. "Аз знам каква битка беше. Накрая успяхме. Защо не сложат на плакатите си "Изгонихме 70 руски дипломати“?“ – коментира Вигенин. 
 
Четвъртият в листата арх. Костадин Палазов отбеляза, че е обнадежден от включването на много млади хора в кампанията. 
 
На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители Йовка Златева, проф. Георги Тотков, инж. Румен Василев, Наум Китанов, Николай Иванов, Николай Маринов, Ердуан Файтин. След официалната част присъстващите имаха възможност в неформален разговор да зададат своите въпроси към всеки от тях.