ОЖС Пловдив направи голямо дарение за бедстващите карловски села

Сеп 12, 2022 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1300

12.09.2022 г.

Обединението на жените социалистки – Пловдив направи голямо дарение на нуждаещите се жители от бедстващите карловски села Богдан и Слатина. Хората получиха храна, вода, завивки, домакински уреди, препарати, които са от изключително значение, тъй като са загубили всичко.

"Много хора са съпричастни с бедстващите и в хуманитарната инициатива се включиха десетки пловдивчани. Част от дарителите са пенсионери, отделили от пенсиите си, членове и симпатизанти на БСП от всички райони, за което им благодаря, много фирми, наши лични приятели. Продуктите и вещите бяха превозени с два микробуса, осигурени от Илиан Шаханов“ – разказа Минка Сърнешка, председател на ОЖС – Пловдив.

Акцията е организирана по предложение на жените социалистки от Пловдив Минка Сърнешка, Десислава Йорданова, Екатерина Делинова, Татяна Бахчеванска, Светлана Алексиева, Антонина Славова, Агнеса Шопова. Към даренията се включват кандидатите за народни представители на БСП от Пловдив-град Кристиан Вигенин, Иван Петков, Георги Йорданов и Костадин Палазов, както и председателят на градския предизборен щаб Илия Гатев. 

Предишната седмица е организирано посещение на бедстващите хора в Каравелово, а в Трилистник с доброволен труд за разчистването на селото са се включили Минка Сърнешка, Георги Йорданов, Десислава Йорданова и Екатерина Делинова.

Дарителската кампания на жените социалистки продължава с набиране на трайни храни, постелъчно бельо, хигиенни материали. Даренията могат да се носят директно в централата на БСП в Пловдив на ул. "Кръстьо Пастухов“ №16.

Пловдивските социалистки за пореден път организират благотворителна инициатива и правят дарения. Предишната акция е за опустошената от наводнение през 2014 г.  Мизия, където отново са изпратили един микробус с храна и вода.