Социалистите в Карлово с подкрепа за Веска Ненчева като водач на листата за Пловдив-област

Майчинство от 710 лв., по-високи пенсии, безплатни детски градини – това направихме от БСП в управлението, посочи Ненчева

Общинската партийна организация на БСП в Карлово подкрепи Веска Ненчева като водач на листата за 17 МИР – Пловдив-област на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври. Социалистите от града дадоха положителната оценка за работата на Ненчева, избирана последователно за депутат от Пловдив област в 44-то, 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание.

Веска Ненчева направи отчет пред делегатите на карловската организация като подчерта, че това са хората, които винаги са й давали възможност да работи спокойно и уверено, в отстояване на интересите на жителите на града, на региона и на страната ни.

„Успях да свърша немалко от поетите ангажименти, въпреки краткото време. Други изискват време, но те не отпадат като моя отговорност. В тази отговорност аз не работя сама, работих  екипно и отборно с министрите на БСП и колегите от ПГ на „ БСП за България“, подчерта Веска Ненчева.

„Няма да спестя въпроса, с който сме атакувани и провокирани в последните месеци: „Защо БСП прие да бъде в управлението на страната заедно с десни партии?“ Отговорът е ясен и еднозначен: Ниската степен на социална подкрепа и липсата на социална справедливост. Водени от желанието да помогнем за решаването и на този проблем, от БСП се включихме в управлението на България, заяви още водачът на листата на БСП за Пловдив-област.

Тя припомни, че е била опозиционен народен представител в 44-ото Народно събрание и е виждала как проблемите на голяма част от народа ни са били пренебрегвани в името на магистрали, в името на къщи и мостове, които не водят до никъде, на подпорни стени, хотели и много други абсурдни действия. А проблемите на хората винаги са оставали на заден план. 12 години без пари за майчинство и пенсии, за безплатни детски градини, за добра материална среда в училищата. На пръв поглед дребни и маловажни неща, но те променят коренно начина ни на живот.

„Днес, след това участие в управлението, за първи път от 12 години майчинството е 710 лв. – ГЕРБ държаха години наред нивото на майчинството на 380 лв., минималната пенсия е по-висока от прага на бедност, имаме безплатни детски градини“, заяви Веска Ненчева. И добави: „Да, това направихме ние от БСП само за седем месеца. Направихме и нещо повече – доказахме, че пари в държавата има и те могат справедливо да бъдат разпределяни за всички хора в България. Това правят левите партии, левите хора, помагат, помагат на всеки, особено в тези трудни времена на световна икономическа криза.“

Водачът на листата на БСП в Пловдив-област благодари на всички българи, които застанали до социалистите в борбата за по-справедлива държава, на всички общински и областни структури на БСП, с които социалистическата партия продължава заедно тази битка.