Първата отчетно-изборна конференция на БСП-Пловдив свали доверието си от общинските съветници, разграничили се от партията

В присъствието на Борислав Гуцанов социалистите избраха за председател на район “Източен” Владимир Докторов

Отчетно-изборната конференция на БСП-Пловдив в район “Източен” свали политическото си доверие от общинските съветници,  които се разграничиха от партията и преименуваха групата си, но ползвайки абревиатурата на БСП. 

Делегатите остро осъдиха техните действия и настояха те да не използват авторитета и името на БСП. "Нека не забравяме, че тези хора са избрани с бюлетината на нашата партия и това, което правят, е предателство към гласувалите за тях", коментираха членове на организацията. 

На конференцията присъства и организационният секретар и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов, който поздрави делегатите.  За председател на район "Източен“ с пълно единодушие бе избран авиоинженерът Владимир Докторов. 

Това е първата от общо шест районни конференции, които трябва да се проведат от извънредния отчетно-изборен цикъл на партията в града,  а след тях ще се проведе и градска конференция, която ще избере нов Градски съвет и нов председател на БСП в Пловдив.