Манол Генов на празника на Първомай: Днес трудът на хората е изправен пред изпитания и управлението дължи той да бъде защитен

01.05.2022 г.

„Живеем във време, когато трудът на хората като условия, цена и предизвикателства, е изправен пред сериозните изпитания на поредица кризи. Хората на наемния труд, хората на бизнеса, които създават средата за труд и всички български пенсионери трябва да получат системна защита от страна на управлението“. Това каза народният представител от “БСП за България“  Пловдив област Манол Генов по време на Празника на град Първомай, Първи май. Генов се включи в тържествената програма и честванията на първомайци по покана на кмета на града Николай Митков. 

Народният представител разговаря с първомайци по проблемите на кризата, отражението на инфлационните процеси върху доходите и възможните ресурсни затруднения за бизнеса и работодателите. „Българската социалистическа партия от самото начало на този мандат, а и занапред, няма да отстъпи от приоритетите си за социална защита на хората, предвид поскъпването на енергийните ресурси и трудностите за наемния труд“, подчерта още Генов по повод Международния ден на труда. Неговите събеседници в празничния Първомай пък заявиха подкрепата си за БСП и казаха, че именно социалистите са тази част от управлението на страната днес, на която разчитат за разумна и в защита на всеки човек и труд политика.

На събитието присъстваха още министърът на културата Атанас Атанасов, заместник-министърът на земеделието Момчил Неков, кметове и видни общественици от различни места от региона.