Пловдивски социалисти и привърженици на лявата идея честваха Деня на труда

01.05.2022 г.

Десетки пловдивски социалисти и привърженици на лявата идея се събраха  на организираното от ИК "Промяна" към БСП Пловдив честване на Деня на труда.

Румен Василев, председател на инициативния комитет, поздрави присъстващите. "Днешния празник се отбелязва в изключително сложна  обстановка, в страната и на международната сцена. БСП се доказа и като част от тази коалиция е единствената партия, която реално защитава правата на трудещите се хора, с мисъл за всеки един. Сигурен съм, че социалистическата партия ще върви само напред и нагоре. Честит празник", добави той.

От ИК "Промяна" излязоха и със специална декларация, в която изразиха своята подкрепа към лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова по отношение на това, че отстоява позиции в интерес на българските граждани. "Даваме и своята пълна подкрепа за всички действия на министрите от БСП", се посочва още в декларацията.

В честването се включи и доц. Георги Йорданов, член на ИБ на НС на БСП и заместник-председател на Областния съвет на БСП Пловдив, който честити празника на всички хора и им пожела да са много здрави. "Мотото на днешния 1 май е Достоен труд в мирен свят. В днешната сложна ситуация всеки един заслужава достоен живот, право на труд и достойно заплащане", каза членът на Изпълнителното бюро на левицата и допълни, през годините БСП се е доказала като партията, която единствена знае как и се грижи за хората.