БСП-Пловдив област сезира ЦИК, РИК, Агенцията за Закрила на детето и Регионалното управление на образованието в Пловдив за злоупотребата с деца на Бойко Борисов

Юли 07, 2021 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 2648

МАНОЛ ГЕНОВ: СКАНДАЛНО Е НАХЛУВАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ И КАНДИДАТ ДЕПУТАТИ В УЧИЛИЩНА СРЕДА И ЗЛОУПОТРЕБАТА С ДЕЦА, САНКЦИОНИРАНЕТО Е НЕИЗБЕЖНО

“Какво ли не видяхме, на какви ли фантасмагории не се наслушахме в предизборната кампания на ГЕРБ и лидерът им Бойко Борисов. Много са примерите, които сътвориха в жалкия си опит да се задържат на повърхността преди изборния ден на 11 юли, и те са си за тяхна сметка. Ред в хаоса няма как да има и ГЕРБ ще го разберат по-лесния или по трудния начин. Но да се нахлува в училищна територия, да се притискат учители и да се въвличат деца и ученици, за да се наснима Бойко Борисов с тях, това не е нередно, това е дръзко прекрачване на закона. И не на един, а на поне три закона.

За такъв драстичен случай на погазване на закона ние, кандидатите за народни представители от 17 МИР, Манол Генов и Енко Найденов,  и специално като представители на Община  Асеновград, вече сме сезирали Централната избирателна комисия, РИК на 16 и РИК на 17 МИР. Специално сезиране сме направили и до Регионалното управление на образованието в Пловдив, както и до Агенцията за закрила на детето. На 5 юли 2021 година при поредния си предизборен десант Бойко Борисов и  четата му от кандидати за депутати и поддръжници са решили, че им се полага като от бащиния да акостират  в  училището на село Тополово. Вероятно заради пълната деформация на бившия премиер като мислене и преценка кат той и само той раздава парите в държавата, я от джипката, а от джобовете си, е решил, че новопостроената спортна зала- физкултурен салон в същото общинско училище на държавна делегирана издръжка може да го ползва като предизборен фон за поредните си снимки и разсъждения под шипковия храст. 

Не само, че го е направил, ами е имал наглостта да качи една дузина снимки на своята страница във социалната мрежа ФБ. Деца и ученици, малки и големи, са принудително гушкани и насъбрани на рояци, за да бъдат фон на снимките на Бойко Борисов в училищния физкултурен салон. Повече от незаконно е това, защото Изборният кодекс и Законът за политическите партии изрично пряко и индиректно имат поне няколко свои квалификации как въвличането на деца и експонирането на тяхно присъствие и снимки е недопустимо за политически цели. 

Е, тези закони очевидно не важат за Вожда на ГЕРБ. Още по-жалко е, че не само той ги погазва. Един куп лица, начело с водача на листата на ГЕРБ за 17 МИР, Дани Каназирева са част от нахлулата гербаджийска чета във въпросното общинско училище и също са го ползвали за фон на политическото си мероприятие. Още по-страшното е, че същото са направили и учителите, начело с директора си. На снимките фигурират и служебни лица, които са на държавна работа, като началника на ВиК район Асеновград, и е повече от сигурно, че в работно време следва да са на работните си места, а не в училище за партийна агитация на Бойко, и още, и още.

В подадените от нас жалби настояваме за експедитивни проверки и очакваме адекватни санкции в оперативен порядък, сега, преди изборните на 11 юли. Очакваме отговори от ЦИК, 17 и 16 РИК- Пловдив област и Пловдив град, Агенцията за закрила на детето и Регионалното управление на образованието- Пловдив. Само навременно извършени проверки и последвалите след тях санкции и огласяването им пред обществеността ще бъдат хапчето, от което самозабравилият се Бойко Борисов и компания ще разберат, че вече не живеят в Бойколандия и има закони, които респектират и санкционират, когато се правиш, че си над тях.” Това заяви водачът на БСП в Пловдив- област Манол Генов.