Манол Генов, БСП: Слави кога е бил на протест?

Юни 29, 2021 Новини Избори 0 1189

29.06.2021

Демографската криза, преизчисляването на пенсиите, бедността, здравеопазването, закон за розите бяха само част от темите, които жители на Брезово поставиха пред водача на „БСП за България“ за Пловдив област Манол Генов и Светозар Славчев, Веска Ненчева и Калин Калапанков, които са съответно втори, четвърти и пети в листата.
„Това, което ще направим, ако управляваме, е да няма мизерстващи и всеки спокойно да отглежда децата си, а те да имат равен достъп до образование“, посочи Манол Генов. По думите му всяка важна политика е обречена, ако бъдат изоставени такива важни приоритети като раждаемостта и образованието.


„Държавата на Бойко Борисов дълги години си затваря очите пред проблемите в този сектор. Недопустимо е част от родителите и децата им да се чувстват дискриминирани или сегретирани в българското училище, а точно това се случва“, категорични бяха кандидат-депутатите на „БСП за България“. Те подчертаха, че в платформата й е залегнало държавното финансиране в сектора на образование да е не по-малко от 5 процента от БВП, както и да се премахне системата на делегираните бюджети.
Според Манол Генов необходим е единен електронен регистър за образователния статус на всяко дете и ученик, както и безплатен достъп до ясли и детски градини.
„Няма да позволим да се пренебрегнат младите работещи, като имаме специални демографски приоритети- второ и трето дете, увеличаване на еднократната помощ за майки-студентки, повишаване на майчинството за втората година до минималната заплата“, посочи той.
Брезовци му зададоха въпрос и дали БСП е системна партия. Хората сами стигнаха до отговора, след като той пък ги попита дали такива са „Изправи се!Мутри вън“ и „Да, България“ и кои са Мая Манолова, Христо Иванов и Мартин Димитров.
„БСП доказа, че е последователна и системна партия, която може да даде сигурност в промяната. Нашата телевизия от първия до последния ден излъчваше протестите. Слави кога е бил на тях, някой да го е виждал по площадите“, попита Манол Генов.

Присъстващите на срещата жители на Брезово зададоха десетки въпроси и на Веска Ненчева за образованието, на Калин Калапанков - за преизчисляването на пенсиите, а адвокат Светозар Славчев се спря на въпроса за закриването на районните прокуратури.