Манол Генов: Хората в пловдивско знаят, че БСП не е статукво и следващото правителство не може да я заобиколи

Юни 28, 2021 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1139

Вотът в Благоевград е показателен

Навлизаме в решителната фаза на предизборната кампания и хората по места все по-ясно осъзнават каква манипулация е твърдението, че БСП била част от статуквото до момента и как не трябва да е част от следващото управление на страната. С кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ за 17 МИР обикаляме малки и големи села, както и по градовете из областта и навсякъде наши симпатизанти реагират срещу това внушение. Това заяви водачът на листата на БСП в Пловдивска област, Манол Генов след предизборните срещи през уикенда.

     Трайното отдалечаването на ГЕРБ от властта вече два месеца не дава мира на емисарите на Бойко Борисов по места. Ползват се всякакви начини хората да повярват, че и служебното, и следващото правителство щели да блокират развитието на общините и инвестициите в тях. Красноречив пример се оказа село Чалъкови, където общинската власт с кмет от ГЕРБ умишлено не придвижва инвестицията в строеж на нова детска градина, а целевите средства чакат да бъдат инвестирани. Внушението на ГЕРБ е, че, видите ли, служебното правителство нарочно спирало строежа на детската градина, а в селото има чакащи за прием деца, обясни още Генов. Оказа се, абсолютна лъжа, че има блокиране.

    Имаме добра новина: Хората и в пловдивско правят много трезва оценка на резултатите от първия тур на кметските избори в Благоевград от 27 юни. Защото именно от тях рухна митът как БСП е част от статуквото, натрупала е негативи и трябва да стои настрани от властта. Напротив, вотът там красноречиво показа, че именно БСП е втората политическа сила, която избирателите искат да видят в управлението, което ще дойде след 12 години ГЕРБ. Защото всички онези политически сили, които манипулативно се самопредставят като напълно нови и нямащи нищо общо с предишно политическо битие, са сериозно след БСП като рейтинг. Това важи както за десницата, така и претенденти като „Изправи се!“ на Мая Манолова, категоричен бе Манол Генов.

    В поредицата от срещи в град Брезово и селата Рогош и Чалъкови активно участваха и кандидатите на народни представители от „БСП за България“ Веска Ненчева, Светозар Славчев, Николай Трънков, доц. Георги Йорданов, Запрян Христев и Петко Колев. В село Тополово с много подкрепа и в сериозен дебат премина срещата и на кандидата за народен представител Енко Найденов. Всеки от кандидатите ни е  особено полезен, защото отлично познава общината, от която е издигнат, и имат натрупан опит, както в местно управление, така и заради образованието и професионалните си ангажираности, заключи Генов. Този път трябва да бъдем повече активни и да не допуснем манипулацията как БСП е статукво и не трябва да бъде част о управлението да победи, категорични бяха симпатизантите на срещите.