Проф. Иво Христов: Трябва да бъде създадено мнозинство, което да има интерес от промяната на цялостния статут на страната

Юни 18, 2021 Новини Избори 0 3674

18.06.2021 г.

 „Трябва да бъде създадено мнозинство, което да има интерес от промяната на цялостния статут на страната. Нямаме идея що за държава искаме оттук нататък. Ние сме позора на Европа във всяко едно отношение. Българската политическа система е прогнила. Организираната престъпност отдавна се е институциализирала”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Пловдив проф. Иво Христов в „Лице в лице“ по БТВ.

Той даде положителна оценка на служебния кабинет и отбеляза, че ако успее да организира честни избори, това ще бъдат първите такива от 30 години насам.

 По санкциите „Магнитски” проф. Иво Христов заяви, че не сме в състояние да решаваме собствените си проблеми и обществото не си е създало имунна система, за да се справя със собственото си тоталитарно минало и за съжаление - настояще.  

По темата „Македония”, проф. Иво Христов изтъкна, че е наполовина съгласен с казаното от служебния премиер Янев, че политиците ще решат този въпрос, а не историците.

„Но не за сметка на историята. Когато правите компромис с историята, нямате бъдеще. Има червени линии, от които никоя самоуважаваща се страна не може да отстъпи”, смята проф. Иво Христов.