Манол Генов и Енко Найденов проведоха онлайн среща с избиратели

Мар 31, 2021 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1184

31.03.2021

В условията на ограничения при пандемичната обстановка в страната водачът на листата на коалиция „БСП за България” – Манол Генов и другия асеновградчанин в листата Енко Найденов предпочетоха да проведат среща с избиратели от разстояние. В дискусията участваха много учители и родители, които отправиха актуални въпроси към кандидатите относно образованието в България. Всички изразиха притесненията си от резултатите от провежданото дистанционно обучение и организацията на образователната система в момента.

 „Основната ни цел е училището да подготвя образовани, знаещи и можещи български граждани, обичащи родината си, готови за ефективно участие в пазара на труда и в обществения живот.” – каза в началото Манол Генов.

„Ние залагаме на приемане на един учебник по предмет за всеки клас в страната, безплатни ясли и детски градини, утвърждаване на учителската професия като регулирана професия”, разясни част от идеите Енко Найденов в отговор на поставени въпроси от участниците.

 „БСП е наясно, че трябва да се осигурят необходимите специалисти за развитие на страната. Затова наши приоритети в тази област са: изработване на национална карта „Образование-икономика” с участие на държавата, общините и  бизнеса; обвързване на училищна мрежа и училищното обучение с регионалните планове за развитие; адаптиране на образованието към дигиталното поколение и създаване на динамична и добре работеща система в електронна среда.“, така обобщи в края на онлайн дискусията водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в 17 МИР Манол Генов.